Ansættelseskontrakt
Det er vigtigt at vælge den rigtige ansættelseskontrakt, når man ansætter en medarbejder. En ansættelseskontrakt specificerer nemlig arbejdsopgaverne og ansættelseskontrakten giver samtidig arbejdsgiveren mulighed for at tage højde for fremtidige problemer.
En ansættelseskontrakt er bindende som alle andre kontrakter, og hvis den brydes kan det betyde erstatning eller fyring.
Genbrug af den samme ansættelseskontrakt
Mange virksomheder genbruger oftest deres hidtidige ansættelseskontrakt, eller anvender én som de selv engang har fået fra en tidligere arbejdsgiver. Hvis der er tale om en standard ansættelse, kan det også være fint.
Men ved ansættelser på specielle ansvarsområder kan det være betænkeligt. Som nævnt i indledningen specificerer ansættelseskontrakten nemlig arbejdsopgaverne og tager højde for fremtidige problemer. De fleste virksomheder vil heller ikke genbruge en kontrakt fra en tidligere leverandør, så hvorfor gøre det med en ansættelseskontrakt. Det kan derfor være en god ide at få hjælp til din ansættelseskontrakt.
Derudover kan genbrug af en gammel ansættelseskontrakt betyde, at lovens regler ikke bliver overholdt, og det kan dels medføre et erstatningskrav mod firmaet og betyde, at det som troede var aftalen, alligevel ikke gælder.
Funktionærloven
De fleste ansatte er i dag omfattet af funktionærloven. Funktionærloven giver en række ekstra fordele, og dem kan du ikke aftale dig ud af. Det vil altså sige, at hvis I har aftalt noget i jeres ansættelseskontrakt, og det strider i mod funktionærloven, så vægter funktionærlovens ord mest.
Som følge af funktionærloven er der derfor væsentlige begrænsninger for, hvad du kan aftale med din medarbejder omkring opsigelsesvarsel, løn under sygdom og ikke mindst barsel.
Ansættelsesbevisloven
Funktionærloven er imidlertid ikke den eneste lov, som du skal tage hensyn til, hvis du skal give en ny medarbejder en ansættelseskontrakt. Du skal også overholde ansættelsesbevisloven, og hvis du ikke gør det, kan det medføre et erstatningskrav mod din virksomhed.
Hvis din medarbejder er ansat i mere end 8 timer om ugen, og hvis vedkommende har arbejdet i længere end eller hvis det bare er planen, at arbejdet skal vare mere end én måned, så har din medarbejder krav på en ansættelseskontrakt.
Mangor Advokatfirma
Mangor Advokatfirma hjælper gerne med jeres konkrete ansættelsesaftale, og vi udarbejder også gerne en skabelon, som I kan anvende til de mere standardiserede ansættelser.
Få en gennemgang af din ansættelseskontrakt
Har du problemer med din arbejdsgiver, og vil du gerne vide, hvad din ansættelseskontrakt tillader, så gennemgår vi gerne din ansættelseskontrakt og rådgiver dig om denne.
Har du fået tilbudt et nyt arbejde, og har du lige modtaget din nye ansættelseskontrakt, så giver vi gerne en vurdering af din ansættelseskontrakt, herunder hvad du skal være opmærksom på, som fx konkurrence- og kundeklausuler.
Få professionel hjælp til ansættelseskontrakt
Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt.