Din advokat centralt i København

Selvsalg

I Danmark sker salget af boliger oftest gennem en ejendomsmægler. Men uden de helt store problemer, kan du faktisk spare masser af penge ved selv at sælge din bolig. Og bor du tæt på de store byer, eller har du bare sat en skarp pris, så sælger ejendommen næsten sig selv. Hvis du selv ønsker at sælge din bolig uden en ejendomsmægler, så skal du bare altid huske at få advokathjælp, så skal de nok gå glat.

Hvis du sælger en bolig

Det er vigtigt, at du som sælger giver køber alle de korrekte papirer, inden I indgår en aftale. I modsat fald risikerer du, at miste dine rettigheder.

Et eksempel kan være, at du ikke har givet køber en tilstandsrapport, et tilbud om ejerskifteforsikring samt tilbudt at betale halvdelen af forsikringspræmine, inden I indgår købsaftalen, er du fortsat ansvarlig for mangler ved ejendommen.

Det er derfor vigtigt, at du kontakter en erfaren boligadvokat, inden du indgår en salgsaftale.
Vi sørger for:

  • At alle bilag, servitutter mv. er fremskaffet og videregivet til køber, samtidig med at der er udfærdiget en købsaftale,
  • At advokaten drøfter de spørgsmål og bemærkninger, som papirerne måtte give anledning til. Dette kan ske ved et møde enten på vores kontor eller pr. telefon,
  • At advokaten er tovholder på de forhandlinger, der er med køber, indtil købsaftalen er endelig.
  • Gennemgang af skødet, hvis dette er udarbejdet af købers advokat.
  • Gennemgang af refusionsopgørelse udarbejdet af købers advokat.

Fordele ved selvsalg – spar penge

Det største incitament til at sælge sin bolig uden en ejendomsmægler er, at du kan spare ejendomsmæglerens salær som nemt kan være i størrelsesordenen 40.000 – 80.000 kr.

Ved at bruge en advokat frem for en ejendomsmægler betaler du kun for den juridiske rådgivning og udarbejdelse af alle dokumenter. Du sørger selv for at finde en køber til din bolig.

Hvilke opgaver skal jeg selv stå for?

Selvsalg indebærer, at du selv skal stå for markedsføring og fremvisning af din bolig. Du kender dog selv din bolig, dens historie, området og hvilket muligheder, der gemmer sig i din bolig. På samme måde kender du selv den hyggelige krog med sol om aftenen. Du har derfor rigtig gode muligheder for at varetage denne opgave selv.

Juridisk assistance

Den juridiske assistance vil først og fremmest bestå i udarbejdelse af købsaftale. Derudover hjælper vi naturligvis også med besvarelse af ethvert juridisk spørgsmål, som du måtte have. Har du brug for hjælp til at indhente diverse dokumenter, hjælper vi også gerne med det, og skulle du have behov for at drøfte prisen hjælper vi også gerne med det.

Hvis du køber en bolig som selvsalg

Selv om du har aftalt overtagelsesdato og pris med sælger, er det stadig vigtigt at lade en advokat gennemgå købsaftalen, så du er sikker på, at du har modtaget og drøftet alle forhold omkring ejendommen.

Det er nemlig svært at drage sælger til ansvar for de ting boligen, der pludselig medfører øget omkostninger, når først handlen er endelig. Du må derfor drøfte dit køb med en erfaren boligadvokat, inden du skriver under på købsaftalen.
Vi sørger for:

  • At gennemgår alle bilag, servitutter, købsaftale mv. og sørger for at indhente yderligere oplysninger hvis det er nødvendigt,
  • At tage en snak med dig som køber om de spørgsmål og bemærkninger, som papirerne giver anledning til. Dette kan ske ved et møde enten på vores kontor eller på telefon.
  • At advokaten godkender handlen med eller uden forbehold over for sælger og er tovholder på de forhandlinger, der er med sælger, indtil der er en endelig handel.
  • Gennemgang af udkast til skøde, hvis dette er udarbejdet af sælgers advokat.
  • Gennemgang af udkast til refusionsopgørelse udarbejdet af sælgers advokat.

 

Kontakt Mangor Advokaterne på 29 80 87 91 for hjælp til spørgsmål om fast ejendom.

Få professionel hjælp til selvsalg

Den rette hjælp kan spare dig for mange penge, så kontakt os idag, så vender vi tilbage hurtigst muligt.

Standard CTA
reCAPTCHA
Sender

Du kan få professionel advokatbistand allerede i dag!

Kontakt os

Mangor Advokatfirma
c/o Nexus Advokater
Middelfartgade 15, 2. sal
2100 København Ø
CVR: 35102744

Tel: 29 80 87 91

Om Mangor Advokatfirma

Vi er en moderne advokatvirksomhed bestående af tre højt kvalificerede og specialiserede advokater.

Vi har hvert vores juridiske specialistområde, og er klar til at hjælpe med din sag. Hos os taler vi jura i et sprog, som du forstår.


DATAPOLITIK